Ingrediënten:

-3 rode en 1 gele puntpaprika
-1 takje munt
-1 schijfje citroen
-15 gr. K-slim aardbeien
-1/2 komkommer
-volkoren brood (pitabrood)

Gezondheidsvoordelen

-Paprika bevatten vezels en vitamine C voor een goede stoelgang en gezonde huid.
-Draagt bij een stabiele bloedsuikerspiegel, verlaagt de risico op diabetes type2.
-Kalium zorgt ervoor dat je vochtbalans in je lichaam in evenwicht blijft en helpt zo je hart en bloedvaten in optimale conditie te houden.

Bereidingswijze 

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster de paprika’s in de oven totdat het vel begint te   bollen en bijna zwart wordt.
-Haal de paprika’s uit de oven en doe in een plastic zakje die je dichtmaakt.
Dit maakt het makkelijker om de velletjes te verwijderen als afgekoeld is.
-Doe 1 rode paprika, 1 gele paprika, muntblaadjes, citroensap en K-slim aardbeien in de blender.
-Schep in een afsluitbaar bakje en zet even in de koelkast.
-Snij de overgebleven paprika in dunne reepjes, zo ook de komkommer.
-Smeer brood in met de paprika spread en beleg met paprika en komkommer reepjes.

Voordeel bij afvallen

Paprika bevat een stofje, capsaïcine, dat eetlustremmend werkt en daardoor behoefte aan calorieën inname vermindert.
In studies is aangetoond dat het de vetstofwisseling verbetert, vooral de oxidatie van buikvet.